پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/01/27

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج با اشاره به نقش رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و کنترل دیابت اظهار داشت: دیابت به تنهایی بیماری خطرناکی نیست اما به مرور زمان عوارض و بیماری های خطرناک ایجاد می کند مانند تنگ شدن رگ های قلب، اختلال در قدرت بینایی، مشکلات کلیه و دیر خوب شدن زخم ها.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج با اشاره به نقش رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و کنترل دیابت اظهار داشت: دیابت به تنهایی بیماری خطرناکی نیست اما به مرور زمان عوارض و بیماری های خطرناک ایجاد می کند مانند تنگ شدن رگ های قلب، اختلال در قدرت بینایی، مشکلات کلیه و دیر خوب شدن زخم ها.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع)، انیس نیک فطرت افزود: جهت جلوگیری از بروز عوارض دیابت و کنترل مناسب قند خون رعایت نکات تغذیه ای در رژیم به همراه دارو درمانی ضروری می باشد و نکات توصیه شده در تمام طول عمر باید مورد توجه باشد و به آنها عمل شود.


وی با بیان اینکه مواد غذایی را باید در شش وعده شامل صبحانه، ناهار، شام همراه با دو تا سه میان وعده سبک مصرف نمود، تصریح کرد: نان های سبوس دار (نان سنگک و نان جو) مصرف کنید و از مصرف سیب زمینی پخته، پوره شده و سرخ کرده، هویج پخته و هویج پوره شده و آب هویج خودداری شود.


وی ادامه داد: بهتر است میوه ها به صورت خام و در صورت امکان با پوست مصرف شوند، میوه های شیرین مانند: هندوانه، خربزه، انگور، کشمش، خرما، انجیر، موز و میوه های خشک شده (مانند برگه زردآلو) فقط یک بار در روز مصرف شوند و با هم در یک روز مصرف نشوند.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج خوردن میوه را بهتر از مصرف آب میوه دانست و گفت: در صورت مصرف آب میوه، صد در صد طبیعی و بدون شکر اضافه شده استفاده کنید. برای نوشیدن چای نیز به جای استفاده از قند و شکر از توت خشک، کشمش قرمز و خرما به مقدار کم استفاده کنید.


وی خاطر نشان کرد: در تمام وعده های غذایی از سبزیجات استفاده کنید. مصرف سبزیجات به صورت خام مانند انواع سبزی خوردن، سالاد، خیار، گوجه، کاهو، کدو و.... و یا به صورت پخته (آب پز) توصیه می شود. همچنین لازم است روزانه از حبوبات استفاده کنید.


حبوبات را می توان به صورت مخلوط با برنج یا به صورت لوبیا گرم و یا عدس پخته مصرف کرد.برای جلوگیری از نفخ، حبوبات را چند ساعت در آب گرم خیس کنید.


وی بیان داشت: شیرین کننده های مصنوعی موجب افزایش قند خون نمی شوند و استفاده متعادل از آن ها مجاز است اما مصرف بیش از حد آنها به دلیل احتمال بروز ناراحتی های گوارشی، نفخ و اسهال توصیه نمی شود.


نیک فطرت افزود: مصرف روزانه چای سبز در پیشگیری از عوارض دیابت مفید است.


وی یادآور شد: فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک می کند. برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیم های هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود. برخی افراد بامیه را خام مصرف می کنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید.


نیک فطرت در پایان اشاره داشت: مصرف مواد غذایی مثل کمپوت، مربا، عسل، آب نبات و شکلات، قند و شکر، چیپس و پفک، کره و خامه و پنیر خامه ای و سرشیر، سس مایونز، خیار شور و زیتون شور، نوشابه و دلستر برای این بیماران ممنوع می باشد.